head> Livet i prästgården: Mors dag i dur (och lite moll)

2007/05/27

Mors dag i dur (och lite moll)




Snacka om händelserik dag! Men låt oss börja med det viktigaste: Idag firar vi att Helena Ledwon fyller år! Med start i den arla gryningen har det firats här i Prästgården. Även här på bloggen måste hon hyllas - ett fyrfaldigt hurra för Helena: HURRA, HURRA, HURRA, HUUURRRAAA!! Samtidigt vill vi passa på att gratulera alla mödrar: Karin, Eva, Elna, Helena, Jenny, Karin igen och alla ni andra mammor på mors dag.
På eftermiddagen uppmärksammades Helenas födelsedag med traditionsenligt släktkalas: Mormor, morfar, Alingsåsarna och så Eva, Pelle och svärmor Karin förstås. Pricken över i:et var hallongräddtårtan från Majgården. Tyvärr blev det inget kubbspel i trädgården på grund av det taskiga vädret, men sånt är livet. Det hela avslutades i god tid så att dom (den) intresserade (vem kan det vara???) hann hem till TVn för att se Elitloppet...du hade rätt Pelle, det blev en fransk vinnare.
På förmiddagen hann Isak och jag med att vara med på sammandrag. Denna gång var det hemmaplan, alltså Värö IP. Vi spelade två matcher - och det blev två förluster. Den första är inte så mycket att säga om, Lilla Träslövs FF var mycket bättre. Men den andra matchen lämnade (i alla fall hos mig) en något besk eftersmak. Vårt lag består av barn födda 99 och 00, både killar och tjejer, därför spelar vi i en serie som heter U8 vilket betyder "Ungdom 8 år". Laget vi mötte ställde upp med bara killar, födda 99 utom två. De var 98:or. Tränaren förklarade (med ett överlägset leende???) före matchen på min fråga att deras tjejer hade annat för sig så de var "tvungna" att ta med två äldre killar (trots att det inte är tillåtet enligt fotbollsalliansens regler). Hur det gick? Deras 98:or gjorde 4, respektive 3 mål, deras 99:or stod mest och tittade på de två äldre och våra spelare hade inte en chans. Matchen slutade 7-0. Jag antar att det inte föddes några barn år 2000 i den delen av kommunen som laget kommer ifrån - för annars hade tränarna naturligtvis tagit med yngre spelare istället för äldre, eller? För inte kan det vara så att man tar med två superduktiga äldre killar bara för att man ska ha större chans att vinna? Det finns väl inga vuxna människor som vill lära sina barn att vinna genom att fuska. I vilket fall som helst brydde sig inte våra spelare om att vi förlorade. Hos oss får alla vara med och vi försöker förmedla till barnen att det viktiga är inte att vinna utan att ha kul. Efter matchen var det (nästan) bara glada miner...det bådar gott inför framtiden., i alla fall i vår förening. Fotbollsbilden visar hur lagkapten Ledwon tackar motståndarna och domaren med en applåd. Vad dom två andra bliderna handlar om tror jag ni förstår.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida