head> Livet i prästgården: Tacksägelsedagen

2007/10/14

Tacksägelsedagen



Idag firar vi Tacksägelsedagen i kyrkan! Vi får tacka Gud för allt det goda han ger oss - kärlek, gemenskap med andra, hälsa, mat på bordet, ja, allt gott som uppfyller våra liv, helt enkelt.
Idag vill vi i prästgården särskilt uppmärksamma en av våra släktingar: Cornelia Wilder. Idag är det din dopdag och vi är dina faddrar. Därför tände vi ett ljus för dig i Värö kyrkas ljusbärare och vi bad för dig (hoppas mamma eller pappa kan berätta detta för dig på lämpligt sätt). Och så tände vi ett ljus till: Det är nämligen också Isaks dopdag.
Vid gudstjänsten i Värö kyrka hade hembygdsföreningen ordnat med "tacksägelsesmyckning". Det var helt enkelt fantastiskt (se bild 1). Att hembygdsgänget dessutom hade hembygdsdräkt gjorde ju det hela bara ännu bättre. Efter gudstjänsten var det försäljning av härligheterna - vi köpte rödbetor och kålrabbi (pengarna gick oavkortat till Lutherhjälpen...)
Utöver kyrkokören medverkade också Marie Johansson vid dagens gudstjänst. Hon är en lokal kändis och framförde ett antal vackra musikstycken. Marie arbetade på Isaks dagis "Fyren" när han gick där. Det blev ett kärt återseende i kyrkan idag (se bild 2). Marie var också en (mycket) bidragande orsak till att papporna gärna lämnade och hämtade barnen på Fyrens dagis...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida