head> Livet i prästgården: Helsjön, dag 1

2009/06/07

Helsjön, dag 1

Så var det dags för sommarkurs på Helsjön, denna gång med tema "Ledarskap i församlingen". Sommarkursen är en fyradagars happening för blivande präster, musiker, pedagoger och diakoner. Vi är cirka 70 personer.
Idag har vi haft lite upptakt. Första gästen var domprosten. Hon talade (på norrbottniska!) mycket bra och personligt om sina erfarenheter av att vara ledare i kyrkan. Kul att höra!
Tro nu inte att denna dag passerat utan något fotbollsrelaterat. För innan sommarkursen började efter lunch har familjen hunnit med ett sammandrag för P9-laget. Sonen fick hoppa in i laget för barn födda -00. Och som han gjorde det. Det var 100%-ig spelglädje från första bollkontakten. Det gick inte att ta miste på att den där rödhårige killen gillar att spela boll.
Åter till Helsjön. Här är allt tyst och lugnt. Jag får hela tiden påminna mig att jag inte är på ett konfirmandläger. På sommarkursen är det inte aktuellt med nattvakter och liknande, men det är liksom svårt att sluta tänka i såna banor efter alla år i konfabranchen...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida