head> Livet i prästgården: En fotbollshistoria

2009/09/01

En fotbollshistoria

Ingen av er kan ha undgått att jag gillar fotboll i allmänhet och blåvitt i synnerhet. Då förstår ni också att det jag var med om idag var något alldeles extra...
Det var match på Björkö i Göteborgs skärgård. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men vänta bara.
Det ena laget bestod av lokala fotbollsspelare. Det andra laget var en mix av präster - och före detta IFK:are. Som speakern konstaterade:
- I gula tröjjor har vi ett gäng präster och änglar!
Syftet med matchen (som återkommer varje år) är att samla in pengar till välgörande ändamål. Det var en hel del folk, många lotter såldes och en hel del fika. Förra året drog matchen in nästan 30.000 spänn. Hur det gick i år vet jag inte. Men jag vet vilka mina medspelare var.
I början av matchen spelade jag i en backlinje tillsammans med Mikael Nilsson (försvarsgigant under blåvitts Champions League-succéer på 90-talet). Efter några byten (man blir trött av att spela fotboll - som tur var körde vi med flygande byten) kom jag in på planen på mittfältet. De tre andra mittfältarna hette Håkan Mild, Magnus Erlingmark och Ralf Edström. Min roll i det mittfältet kändes en aning oklar...
Och visst kändes det lite overkligt att efter matchen sitta i omklädningsrummet och snacka om blåvitts vinst mot Elfsborg (som för övrigt sågs på plats av sonen, frun, svärfar och mig själv) med Håkan Mild.
Hur det gick i vår match? Vi vann med 3-1. Alla våra mål gjordes av Dan Corneliusson...

1 kommentarer:

Anonymous tOPdOG sa...

Åååaah! Gött mos och en slev med avundsjuka!
/tOPdOG

PS. Din roll på mittfältet var ju given: Stefan Rehns! ;-)

02 september, 2009 22:29  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida