head> Livet i prästgården: Kyrkoval 20 september

2009/09/12

Kyrkoval 20 september


Om en vecka är det dags! Kyrkovalet 2009. Ett val som handlar om vilka som ska styra kyrkan i församlingen, på stifts- och riksnivå. Alla som fyllt 16 år (inte 18...) och är medlemmar i Svenska kyrkan har chansen att påverka genom att rösta. De rosa röstkorten skickades ut för någon vecka sedan.
Min erfarenhet är att de flesta, ja nästan alla människor har en åsikt om kyrkan. Vad som är bra, vad som är dåligt och hur det borde vara. Inte minst via mitt jobb har jag fått höra många, många synpunkter genom åren. Kyrkovalet är en bra chans att aktivt uttrycka vad just du vill med kyrkan.
Som bekant är jag gift men en engagerad människa. Helena ställer även i detta val upp på stifts- och riksnivå för nomineringsgruppen ÖKA - Öppen kyrka för alla. Den som är nyfiken om vad ÖKA står för kan med fördel besöka www.oppenkyrka.se för mer information. Är du sugen på att veta mer om andra nomineringsgrupper så hittar du dem via www.svenskakyrkan.se.
Som ett led i att marknadsföra kyrkovalet i allmänhet och ÖKA i synnerhet har Helena fått polistillstånd att sätta upp valaffischer i Varbergs kommun. Bilden är tagen vid den södra infarten till Varberg.
Så missa inte chansen att rösta i kyrkovalet!

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

När är det? ;)

Hoppas att ni har det bra. Vi har det i alla fall.

/Per

13 september, 2009 08:04  
Blogger Rebecca sa...

En uppdatering till stiftsadjunkten... det finns inga medlemmar i kyrkan.. bara tillhöriga:) (en som haft för många kyrkoordningslektioner)

14 september, 2009 12:59  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida