head> Livet i prästgården: Bandy

2010/01/17

Bandy


Vinter.
Värö.
Söndag.
Och för första gången denna säsong var det dags för en dag på Sjöaremossen.
För den som inte är så bekant med den lokala geografin kan jag avslöja att Sjöaremossen är två saker. Dels är det en sjö. För länge sedan (förra generationen) var det is på denna sjö varje vinter och där spelades bandy. Dels är Sjöaremossen en bandyarena (hm...) som ligger bredvid själva sjön. Den finansieras av både Kungsbacka och Varbergs kommun då båda kommuners bandystoltheter (Frillesås resp. Sunvära) har Sjöarn som hemmaarena.
Sjöarn ligger cirka två kilometer från vårt hem i Nordvära så det var på tiden att vi åkte dit igen.
Först fick vi se Sunväras herrar ta en stabil 8-2 seger mot Elless. Vi i publiken tror att Elless kommer fån Lidköping, men vi är inte säkra. I vilket fall som helst var det kul att se så många fd konfirmander i ett A-lag i division 1.
Efter matchen var det dags för allmänhetens åkning. Sonen och jag skrinnade ut på bandyisen, väl medvetna om vilket ansvar det är att beträda en sådan plats med släkt i Västerås. Per: Vi gjorde verkligen vårt bästa! Det blev en tvåtimmars hårdkörning där föräldrar drabbade samman med sina avkommor i tuffa dueller. Det är helt otroligt hur kvicka och skickliga vissa tioåringar är med bandyklubba och boll. Jag lär behöva rullstol i morgon...

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

låter som en trevlig dag med bandy!! Elles bandylag kommer från Sjötorp i Norra Skaraborg

18 januari, 2010 17:26  
Anonymous Anonym sa...

Tack för information!
Gunnar

18 januari, 2010 20:35  
Anonymous Anonym sa...

SÅ härligt att höra om er dag vid bandyarenan! Hoppas att ni har vägarna förbi här någon gång under våren i samband med en match- så kanske ni kan få se på vårt Grön-Vita gäng. :)

Per

18 januari, 2010 21:13  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida