head> Livet i prästgården: Tofta Gif - Väröbacka Gif 1-1

2010/08/14

Tofta Gif - Väröbacka Gif 1-1

Efter förlusten i höstens premiäromgång mot lokalkonkurrenten Bua IF (3-4) var det ett taggat P11-12 lag som åkte till Lindvallen i Tofta för bortamatch. På grund av att det fortfarande är semestertider hade vi lite ont om folk men som tur var kunde en tvillingsyster till en av spelarna ställa upp. Dessutom fick vi med en spelare från P10-laget också så totalt var vi nio spelare (dvs två avbytare).
Det var varmt och planen var "långhårig" och rätt så blöt så det var tungt att springa idag. Fördelen är att planen alltid är rättvis, dvs den är likadan för båda lagen.
Spelet böljade fram och tillbaka och det var en jämn kamp. Vår 2-3-1 uppställning funkade någorlunda och mot slutet av den första halvleken kunde den rödhårige nr 7 i bortalaget, efter ett grymt förarbete av vår högermitt, slå in ett skott på halvvolley från strax utanför straffområdet. Precis i början av 2:a halvleken var vi inte på tårna utan hemmalaget kunde ganska enkelt slå in kvitteringen. Resten av matchen blev mållös, trots att båda lagen hade en hel del chanser. Bortalaget lyckades med ett antal väggpass vilket tränarna gladde sig lite extra åt, då vi ägnat höstens träningar åt just denna specialitet. Men något mål satte vi inte utan det blev ett X och därmed höstens första poäng till tabellen. Vi gjorde en bra match och jag var särskilt imponerad av tvillingsystern. Hon var grym!