head> Livet i prästgården: IFK Göteborg - Örebro SK 0 - 1

2011/04/05

IFK Göteborg - Örebro SK 0 - 1



En dryg timme före avspark satt vi på vårt vanliga kebab-hak och diskuterade. Dyrestam på kanten? Eller nyförvärvet Logi? Och blir det Söder till vänster och Sana till höger? Eller om vi vågar tänka lite wild and crazy: Hysén på vänstern och Söder på topp!? Och sist men inte minst - vem är förste straffskytt? Här lanserade en av oss det något okonventionella alternativet Karl Svensson. Ni hör ju själva, det handlade om riktigt, riktigt tunga blåvita fotbollsfrågor.
Väl på arenan fick vi vara med om ett härligt Tifo, en underbar sång med halsdukar och allt. 14.000 personer kan låta mycket. Väldigt mycket.
När vi lämnade arenan cirka två timmar senare hade vi fått uppleva en otroligt grön och hal gräsmatta, tre gula kort, varav minst två var ytterst tveksamma, ett vackert bortamål av Hadad och en frustrerad blåvit trupp. Om det mest gick i dur när vi satt på det där kebab-haket så gick allt i moll nu. Och som grädde på moset lyckades Ellos trycka in ett segermål i slutminuten i Borås. Nä, det var inte en bra fotbollskväll.
Så mycket roligare att se ett gäng 11-åringar träna fotboll i Kungsbacka idag. Som brukligt avslutades träningen med tvåmålsspel. I sista anfallet fick ena laget hörna och för första gången i sin fotbollskarriär nickade sonen in en hörna direkt i mål. Plötsligt kändes fotboll kul igen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida