head> Livet i prästgården: Biskop och Silly Season

2011/03/31

Biskop och Silly Season

Så var det äntligen klart. Göteborgs stifts nästa biskop heter Per Eckerdal. Han fick drygt 58% av rösterna i dagens val. Röstningen ägde rum kontraktsvis så för min del började dagen med ett besök i Gustavi domkyrka. Där samlades alla präster, diakoner och elektorer i domprosteriet samt vi från stiftskansliet. Psalmsång, bön och så var det dags att skriva ett av de två tänkbara namnen på en lapp och lägga i valurnan samt bli avbockad i röstlängden.
Senare på dagen var det presskonferens på stiftskansliet med den nyvalde. Han blev inte bara vald till biskop idag, han fyller dessutom 60 år. Så visst blev det tårta och sång! Vigningen blir i början av september i Uppsala domkyrka. Helgen efter är det mottagande i Göteborg och därefter är det dags för den första lite större arbetsuppgiften: Diakonvigningen den 18 september. Då lär flera av er blogläsare vara där!
Från biskopsvalet på jobbet slängdes jag in i en annan del av verkligheten när jag kom hem: Lokal silly season. Silly season? Det är namnet på det som sker när en fotbollsspelare byte klubb inför en ny säsong. Då Väröbacka Gif antagligen inte har något lag för pojkar födda 99 denna säsong kommer sonen med största sannolikhet att spela för lokalkonkurrenten Bua IF. Någon övergångssumma har det inte varit tal om men jag kan tänka mig att Svenne på Lantmanna kanske ger lite rabatt. På Lantmanna är det nämligen Bua IF som gäller...
Idag var i vilket fall som helst första gången som sonen var med på Bua IFs P12-träning. Och enligt uppgift gick det som hejsan. Det roliga är att det var ju just i detta lag som sonens karriär en gång började för sisådär 6 år sedan (när han gick på Fyrens dagis).

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida