head> Livet i prästgården: Coola killen

2006/11/07

Coola killen


Idag har Isak varit hos frisören. Jag kan bara inte låta bli att låta er få se hur han ser ut idag. Kortklippt med tuppkam, färgad i svart och rosa(!). Att han ville ha svart färg i håret borde inte förvåna någon, men varför rosa? Så sent som i somras sprang Isak med händerna framför ögonen förbi den rosa dock/Barbie/My Little Pony-avdelningen på Harrod´s samtidigt som han ropade "jag mår illa, jag mår illa". Varför vill han nu plötsligt färga håret rosa? Jag misstänker att det finns ett samband mellan det färgvalet och att min son har fått upp ögonen för flickorna i klassen i allmänhet och en av dem i synnerhet. Mer än så vill jag inte säga.
Vid ett hembesök idag visade mig mannen jag hälsade på lite bilder från förr. Bland annat tog han fram ett skolfoto från 1982. Tänk så roligt det är med gamla bilder! Vi satt länge och log åt dessa gamla ansikten som vi nu känner som vuxna församlingsbor. Tanken svindlade: Tänk om dessa människor skulle veta vilka livsöden som väntade dem. "Titta, där är han som...och är det inte hon som blev...och han då, kommer du ihåg vart han flyttade efter gymnasiet?" Sådana och liknande frågor fullkomligt översvämmade oss.
Så om du inte vet vad du ska göra en kväll: Ta fram ett gammalt fotoalbum, gärna med skolfoton, och sätt dig vid köksbordet och gör en resa i nostalgins tecken. Det kanske blir lite vemodigt, men också spännande och väldigt roligt.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

En verkligt cool kille! Tyvärr har jag förlagt alla mina gamla skolkataloger men Isak (och förmodligen även andra) kan kanske vara intresserade av att veta att pappa Gunnar när det begav sig och Depeche Mode var det enda som låg på skivtallriken stolt gick runt med kort hår som stod rakt upp samt vita hängslen över den svarta skjortan. Så där ja, blogghistoriens kanske längsta mening som jag dessutom tror är sann. Tiden är ett finmaskigt filter och bilden kan möjligen ha förvrängts något genom åren. Hur som helst är det ett väldigt trevligt hörn av det världsomspännande nätet som du har mutat in. Jag kommer naturligtvis fortlöpande att här inspektera livet i prästgården.

07 november, 2006 20:58  
Blogger Gunnar sa...

Peo, din gamle långhårige drufs. Kul att du tittar förbi på bloggen. Du hade ju Ebbot Lundbergs friss när det begav sig. Nu väntar vi bara på att du växer in i hans kaftanklänning...(För er som inte vet vem Ebbot är: Han är numera känd som sångare i bandet Soundtrack of our lives).

07 november, 2006 21:54  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida