head> Livet i prästgården: Födelsedagsfunderingar

2006/11/09

Födelsedagsfunderingar

9 november. Dom flesta gillar nog inte detta datum. Men det gör jag. Har aldrig förstått varför folk vill stryka november ur almanackan. Idag fyller jag år. Så november är en härlig månad. Imorse väcktes jag (faktiskt! jag sov när dom kom) av Helena och Isaks sång. Med sig hade dom tre paket (bibliskt). I det finaste låg det en iPod. Jag blev jätteglad! En iPod är en Mp3-spelare, alltså en liten mackapär som man kan koppla till datorn och fylla med musik och sedan bära med sig. Kort och gott: 2000-talets freestyle. I mitt stilla sinne tänkte jag: "Ah, jag är nog den ende kyrkoherden i hela Sverige som har en iPod, tänk vá fräck jag är". Döm om min förvåning när jag kommer till jobbet och kollade in Kyrkans Tidnings nätupplaga. Där kunde man läsa följande rubrik: "Ärkebiskopen fick en iPod". Är det nån som skojjar med mig?, tänkte jag. Här går jag och sprätter och tror att jag är den ende med prästkrage som har en iPod och så frontar Kyrkans Tidning med ärkebiskopen. Japp, då var vi två iallafall...
Anledningen till att ÄB fått en iPod är att ett företag lanserar Bibeln i Mp3-format. Man kan alltså lyssna på hela bibeln i sina lurar. Fiffigt. Den som är intresserad kan ju kolla in www.kyrkanstidning.com.
Nu ser jag fram emot en mysig middag med familjen. Helena ska laga sin fantastiska köttfärspaj. Själv ska jag kila ner i källaren och plocka upp något att dricka till. Det är såna här dagar man har sin vinkällare till. Ska det bli Rioja, en fransos eller varför inte Shiraz från Nya Världen? Det är angenäma problem, det.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

GRATTIS!!!!

Hoppas du hittade ett fint vin till pajen!!

kram Jenny

09 november, 2006 19:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida