head> Livet i prästgården: Fredagslistan

2006/11/10

Fredagslistan

Så var det fredag igen och dags för en lista. Förra veckan blev det ingen lista på grund av att Per och jag var upptagna med matlagning och samtal om livets mörka och ljusa sidor (vi var ju i Västerås då).
Då allsvenskan slutade i söndags och årets säsong inte varit så kul om man är blåvit tänkte jag hänge mig åt lite nostalgi/drömmeri. Listan denna fredag handlar om: "Blåvitts 5 bästa fotbollsspelare 1995-2006". Här kommer den:
1. JESPER BLOMQVIST. Han hade det där extra som ingen annan haft i blåvitt de senaste tio åren. Varje match sprang han upp och ner på sin kant medan motspelarna lurades upp på läktaren för att köpa korv.
2. NIKLAS ALEXANDERSSON. Egentligen samma motivering, men han fick inte sitt genomslag i blåvitt utan i HBK. Därför får Niklas bara plats 2.
3. MARTIN ERICSSON. En överraskning för några kanske. Men han spelade 1.5 säsonger i blåvitt i början på 2000-talet. Offensiv mittfältare a la Jonas Thern (om någon minns honom). När alla andra i blåvitt spelade på säkerhet och slog långbollar var han den ende som vågade göra sin gubbe och slå en snillrik pass. En kreativ fotbollsspelare som borde stannat mycket längre i blåvitt. Med honom i laget hade det varit guldläge i år. Nu spelar han istället i danska Bröndby och är uttagen i Lagerbäcks landslagstrupp mot Elfenbenskusten.
4. BENGT ANDERSSON. Är på fallrepet (40+) men har under en lång tid varit en av anledningarna till att blåvitt varit allsvenskans försvarsstarkaste lag. Tycker fortfarande att han borde fått chansen i landslaget, även i år.
5. MIKAEL ANTONSSON. Den snabbaste mittback jag sett i blåvitt. Tillsammans med Fredrik Risp var han det bästa mittbackslåset i allsvenskan utan konkurrens. Höll på att göra come-back inför i somras men hamnade i Grekland efter sina år i Österrike.

Inte ens nära: Hjalmar Jonsson, Mamado Diallo, Marino Ramberg, Jimmy Svensson, Joakim Persson, Christian Olsson (ni vet den där långe mittbacken som köptes för dyra pengar från Malmö), Ali Gerba...listan över misslyckade spelarköp kan tyvärr göras mycket längre men här får vi sätta punkt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida