head> Livet i prästgården: Fredagslistan - Stockholmsspecial

2007/01/26

Fredagslistan - Stockholmsspecial

Om du tänker på Stockholm, vad ser du framför dig då? Denna fråga ställde jag mig imorse med anledning av att vi ska åka till huvudstaden idag. Helena ska dit med sin gospelkör på ett stort körjippo och jag ska förrätta en vigsel (vita kurvert, någon?). Det är min gamle bästis från gymnasietiden, Peo, som ska gifta sig med Angelica i Tyska kyrkan i Gamla stan. Men åter till dagens lista: Saker som har med Stockholm att göra:
1. Hatmatcher inom fotboll (den som varit på IFK mot AIK vet vad jag talar om).
2. Orup.
3. Kända politiker.
4. Röda bussar.
5. Liberala präster.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

När du skriver "liberala präster" är det då något som du ser som ett positivt eller negativt laddat ord? Vore intressant att läsa dig utveckla detta!

27 januari, 2007 20:36  
Blogger Gunnar sa...

Mitt svar blir väl: Både och. Det är bra att tänka i nya banor och skapa en kyrklighet/pastoralteologi som är relevant för människor i vår tid. Navelskåderi och "det var bättre förr" kommer man ingen vart med. Exempelvis har man poängterat vikten av ett språk som människor förstår och kan känna igen sig i. Samtidigt kan jag känna en oro när präster startar "Förrättnings-AB" och tjänar pengar på kyrkans vigningar. Vad tycker du själv?

28 januari, 2007 18:33  
Anonymous Anonym sa...

Samma! Allt Gott, Gunnar. Från ett snöigt Västerås.

28 januari, 2007 19:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida