head> Livet i prästgården: Gudstjänstsymposium

2007/09/06

Gudstjänstsymposium

Så var det dags för stiftets höstsatsning: Gudstjänstsymposium på temat "Gud är mitt ibland oss". Symposium heter det nog bara för att vi präster ska vara med. Annars hade det lika gärna kunnat heta konferens eller möte. Men vi präster gillar ju det här med krångliga ord...så därför symposium. Under några dagar ska vi mingla, lyssna på föredrag, gå på seminarier och ha allmänt trevligt. En och annan gudstjänst lär det ju också bli.
Ett utdrag ur programmet:
"Does Liturgical Reform Still Continue?", föredrag av och med Gordon W Lathrop (minns du honom från Uppsala, Per?)
"Rum för sårbarhet - om det trassliga förhållandet mellan diakoni och liturgi", Teol dr Ninna Edgardh Beckman.
"Liturgy and worship as a Christian contribution to Nation Building", biskop, dr Musawenkosi D Biyela (biskop i södra Afrika, alltså inte Sydafrika).
Faller inte någon av dessa rubriker i smaken? Varför inte gå på domkyrkoteolog Jonas Eeks "Konfirmandtiden som liturgiskt gym". Den killen kan snacka - jag är anmäld! Misstänker att det blir ganska kul.
Seminarierubrikerna antyder att man i första hand riktar sig till kyrkproffsen, misstänker att "gemene man" inte direkt går igång på den här typen av föredrag - eller?
Detta och mycket mer erbjuds de kommande dagarna i Domkyrkan. Gissar att för min del kommer det att bli en hel del mingelprat om det nya jobbet....

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Hej Gunnar!
Min arbetskamrat Nina har hittat till din blogg genom vår. Hon tycker du är rolig!

kram Jenny

07 september, 2007 08:15  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida