head> Livet i prästgården: Det bästa av två världar?

2007/10/08

Det bästa av två världar?

För en tid sedan fick jag ett mycket intressant uppdrag. Det var så: Gunilla, komministern i Värö, har dragit igång träffar för daglediga (= pensionärer) i församlingshemmet. Programutbudet har oftast riktat sig till en kvinnlig målgrupp. Detta ville Gunilla råda bot på och gav mig uppdraget att förbereda ett "easy listening"-föredrag på temat "Gunnar Ledwon - kyrkoherde och fotbollsfantast". Syftet var att tilltala männen. Kan det bli bättre? Idag har jag förberett en powerpoint-presentation på temat fotboll. På betald arbetstid har jag via www letat bilder på VM-laget 1958, Zlatan, IFKs UEFAcupskrällar 82 och 87, Ravellis straffräddning mot Rumänien och mycket mer. Tacka Gud för internet - där finns verkligen allting. Bland annat hittade jag en kanonbild på Maradonas "Guds hand"-mål mot England i VM 86, bara en sån sak!
Låter det banalt? Tja, på ett sätt är det väl det. Men samtidigt ska ni veta att många (män) har kommenterat det hela och sagt att man med glädje ser fram emot onsdagens träff i församlingshemmet. Och tro det eller ej, men jag kommer att citera påven Johannes Paulus II i mitt föredrag. Han sa nämligen: Fotboll - det är världens viktigaste oviktighet. Så sant, så sant...

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Eftersom jag alldeles nyss (igår) var på en dagsträff för pensionärer, det handlade då om engelsk konversation (djäklar vad duktiga dom var...), så skulle det vara kul att höra vad gubbarna sa??
Om dom sa nåt??
pelleo

10 oktober, 2007 16:25  
Blogger Gunnar sa...

Jag fick mest kommentarer på en bild föreställande det svenska landslaget anno 1958. Tre av gubbarna hade sett finalen mot Brasilien på plats. Inte illa!

10 oktober, 2007 21:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida