head> Livet i prästgården: Avtackningsgudstjänst

2008/01/06

Avtackningsgudstjänst



Med både glädje och vemod gick jag från prästgården till kyrkan i morse. Idag var det dags för avtackning efter alla år som präst här i Värö. Det blev en härlig högmässa. Vi var tre präster som tjänstgjorde (det händer inte så ofta i en kyrka på landet), kyrkokören sjöng och det var mycket folk. Innan gudstjänsten fick jag present och blomma från arbetsgivaren (bild 1) och efteråt var det kyrkkaffe i församlingshemmet. Där blev det ännu mer blommor och många goa ord att ta med sig in i framtiden. Bland annat var var pingstpastorn Martin där (bild 2). Det blev en fin stund också i församlingshemmet.
För Isaks del var det något av ödets ironi över denna dag. Den första dagen med snö denna vinter - och så har pappa en viktig gudstjänst i kyrkan. Han var nog inte helt nöjd med det upplägget. Men vi tog igen det på eftermiddagen. Med råge. Sällan har det kastats så många snöbollar under en timme i prästgårdsparken. Och nu väntar dagens höjdpunkt: "Pirates of the Caribbean 3 - vid världens ände".

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Härligt Gunnnar! Hoppas att din dag avslutas på ett bra sätt.

Ta det försikigt med snöbollarna så att det inte går sönder några rutor. Hoppas att inte all snö har töat bort till i morgon bara.
- - - - - -
Förresten minns du vad vi sa i julas: att tjejerna och jag skulle komma och hälsa på er? När tycker du att det passar? Jag tycker att det skulle vara kul att vara hos er torsdag-lö/sö i februari (inte första eller tredje veckan bara)? Hur verkar det?

06 januari, 2008 20:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida