head> Livet i prästgården: Värsta tänkbara slut...

2009/11/01

Värsta tänkbara slut...




IFK Göteborg - AIK: 1-2
Värre än såhär kan det inte bli.
Bild 1: Kommentar, se nedan.
Bild 2: En bra sammanfattning av matchen - en dubbelglidtackling. Hårt men juste.
Bild 3: AIKs anhängare visar hur de vill "stödja" sitt lag. Moget, någon?

Efter 29 och en halv match ledde Blåvitt Allsvenskan och var på väg att bli svenska mästare. TOs mål i första halvlek var både rättvist och logiskt. Men sen hände det som inte fick hända. I 2009 års allra, allra sista halvlek tappade IFK initiativet och vi fick uppleva hur AIK gjorde både ett och två mål. Därmed hamnade guldet i Solna.
Inte nog med att Blåvitt missade guldet. Det hamnade på sämsta tänkbara ställe. I mina ögon är AIK djupt osympatiska. Inget lags supportrar (se bilden) är inblandade i så många "incidenter" som gnagets anhängare (utom möjligtvis Hammarby...). Och när man tillåter en av sina spelare att ha på sig en "Hata Göteborg!"-tröja under matchstället (i förra matchen mot Örebro) som visades upp offentligt efter att han gjort mål så säger det en hel del om klubbens värderingar. Och just den klubben får fira SM-guld på Gamla Ullevi i kväll.
Vad mer finns att säga om kvällens match? Tja, skönt att det inte var en domartabbe som avgjorde. Domaren skötte sig alldeles utmärkt med tanke på förutsättningarna. Laguttagningen var given och bytena under match kom också vid rätt tillfällen. I kategorin "fotbollsångest" finns nu en ny situation. Några av er minns säkert Anders Svenssons snurrfint och efterföljande skott i stolpen i förlängningen mot Senegal VM 2002. Något liknande hände i kväll. Sella bröt in från kanten, fintade, och slog ett skott/inlägg som seglade förbi målvakten och tog i ribbkryssets insida (bild 1). Om inte om hade varit...
När jag om ett tag ser tillbaka på säsongen 2009 kommer jag nog att kunna känna en viss stolthet och glädje. Vi fick en ny, kanonfin arena, flera unga spelare slog igenom, trots alla skador och spelarförsäljningar kom vi 2:a osv. Men så kan jag inte tänka idag. Idag måste jag få vältra mig i bitterhet. IFK Göteborg - AIK 1-2. Värre kan det som sagt inte bli.
Eller förresten, man hade kunnat vara ÖIS:are. Då hade man fått följa Superettan nästa år....

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida