head> Livet i prästgården: Palmsöndag

2010/03/28

Palmsöndag

Påsken närmar sig med stormsteg! Idag, på palmsöndagen, har vi hört om hur Jesus rider in i Jerusalem och möts av folkets jubel.
Familjen Ledwon har hört om detta inte en men två gånger.
Först var vi på familjegudstjänst i Sollyckans kyrka i Varberg. Helena var där i egenskap av diakonpraktikant. Efter gudstjänsten skulle nämligen arbetskretsen hålla i brödförsäljning samt lotteri och Helena är under sin praktik en del av denna arbetskrets. Varken sonen eller jag vann nåt på lotteriet. Tyvärr.
Efter att varit hemma och ätit en försenad lunch var det dags igen:
Familjegudstjänst nr 2, denna gång i Värö kyrka. Samma tema, samma budskap men ändå så annorlunda. Tänk att familjegudstjänster kan bli så olika! Hela familjen var med även här, dock i andra roller än på morgonen. I Värö var jag tjänstgörande präst och Helena och Isak utövade bänkämbetet. Efter gudstjänsten var det inget lotteri - men ett rejält kyrkkaffe under läktaren dög gott.
Nu blir det inga fler gudstjänster idag. Istället ska vi till Bua och bli bjudna på middag! Och inte nog med det. Vi ska planera resan till Trysil - om två veckor kastar vi oss nedför de svarta backarna i Norge. Schwischh!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida