head> Livet i prästgården: Cykeltur till Förlanda

2010/07/06

Cykeltur till Förlanda



Nån gång i vintras fick vi ett erbjudande från två cykelfantaster boende i Förlanda.
- Kom och hälsa på oss i sommar - det är ju bara fyra mil från Värö!
Det var ju en utmaning vi inte kunde tacka nej till. Så i går vid lunchtid bar det av norrut på Ginstleden. Det blev lunchstopp i Åsa (pizza!) och en längre paus på eftermiddagen vid Fjärås Bräcka (bild 1). Där badade en av oss i det svinkalla vattnet i Lygnern. Men så vackert det var! Har du inte varit vid Fjärås Bräcka - åk (eller cykla) dit.
Vid femtiden var vi framme hos våra vänner. De bor i ett hus som påminner en hel del om vårt: En ombyggd röd stuga. Den ligger vid en liten sjö och där blev det kvällsdopp - och betydligt varmare i vattnet. 23,5 grader innebar att alla i familjen vågade hoppa i.
I morse bar det av hemåt. Då tog vi en annan väg: Förlanda - Stockared - Idala - Stättared - Frillesås - Nordvära. I Stättared var 4h-gården öppen och där fanns ett café. Inte helt fel. Och precis i närheten ligger Lillesjö-stugan som tillhör sonens orienteringsklubb. Vid Lillesjön gjorde vi en paus och svalkade fötterna i vattnet (bild 2).
Nu är vi hemma och känner oss trötta men grymt nöjda med att ha cyklat 80 kilometer på två dagar. Nu tänker vi slappa och njuta av första semifinalen mellan Uruguay och Holland.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida