head> Livet i prästgården: Företagscupen 2010

2010/07/10

Företagscupen 2010




Idag - på årets hittills varmaste och soligaste dag - spelades den traditionstyngda Företagscupen här i Värbacka. Och för första gången var Värö församling med. Vi har stått i kö sedan fem år, men i år fick vi äntligen komma med. 16 lag fördelade på fyra grupper. De två bästa i varje grupp går vidare till kvartsfinal osv. Varje match är 1*20 minuter. Skratta inte! Det är fruktansvärt jobbigt att spela fotboll i sådan värme och vi spelade totalt fem matcher (100 minuter), så det är fullt tillräcklig speltid.
Varje lag får innehålla max tre licensierade spelare (dvs de spelar fotboll i ett "riktigt" lag i en serie). Och någon/några bör ju representera lagets namn. I vårt fall bestod laget av två kyrkvaktmästare, två präster, en nykonfirmerad samt lite inlånat folk. Och de inlånade lyfte laget! Vår bäste utespelare huserar i vanliga fall på Varbergs BOiS mittfält (div. 2) och vår målvakt var ärkeängeln Bengt. Jo, han blev ärkeängel 2002 (utsedd av supporterklubben Änglarna). Och han vann SM-guld för Blåvitt 2007. Det är en lång historia hur vi lyckades få en så rutinerad målvakt, men det var mycket tack vare honom som vi inte bara tog oss vidare från gruppspelet utan dessutom gick ända till semifinal efter att ha spelat riktig sambafotboll i kvarten mot ett husbyggarföretag. Men sen tog det stopp. Allbygg i Värö blev för svåra. De vann sedan hela turneringen så vi blev moraliska treor.
Hur det gick för mig? Jovars, jag sprang så gott jag kunde. Och ett mål satte jag! Det var det ingen som trodde innan. Och i morgon kommer jag att ha träningsverk...typ överallt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida