head> Livet i prästgården: Äntligen lite fotboll

2011/05/06

Äntligen lite fotboll


Efter en vecka som kretsat kring präst- och diakonmötet i Göteborg kändes det gott att åka hem till en ledig helg. Och som av en händelse så började ledigheten med fotboll. Sonen skulle spela årets första bortamatch med sitt "nya" lag, Värö United P13. När killarna ska spela 11-manna så samverkar Bua IF, Norvalla IF och Väröbacka Gif under detta brittisktinspirerade namn.
Bortamatchen såg på förhand ut att bli något riktigt tufft att bita i: Varbergs BoIS på deras hemmaplan Påskbergsvallen. Men det visade sig att bönderna och fiskarna från Värö och Bua kunde kämpa och rulla boll på en lite högre nivå än hemmalaget. När domaren blåste av hade bortalaget gjort tio mål medan hemmalaget gjort ett. Det första av Värö Uniteds mål pangades in av prästsonen. Senare fick han tyvärr utgå på grund av en krånglande häl.
Varbergs BoIS matchtröja är grönsvart, alltså precis som GAIS. Det för mig osökt in på ett annat fotbollsrelaterat evenemang. På måndag är det nämligen derby mellan IFK och just GAIS. Gamla Ullevi är slutsålt och visst passar det utmärkt att stiftskansliet ska avtacka biskop Carl Axel denna dag genom att bland annat gå på denna match. 42 biljetter är bokade. Får se om IFK lyckas lika bra som Värö United mot de grönsvarta.
För den oinvigde: GAIS kallas populärt för makrillarna. Därav bildmotivet...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida