head> Livet i prästgården: Kursen - så gick det

2007/02/07

Kursen - så gick det

Hemma igen efter ett dygns kurs. Resultatet blev: 3 prästskjortor (av 30 möjliga) och en polotröja (allmänt känt som klädesplagget präster använder på kurs. Har själv sett biskop Bertil Gärtner i lila polotröja en gång!). God mat en bit över konfirmandstandard (fläskfilé) och enkelrum. Det blev kvällsprat, dock ingen whiskey. Vad handlade kursen om då? Jo, vi har övat oss i att bli bättre handledare för blivande och/eller nykläckta präster och diakoner.
Jag är mycket nöjd med kursen. Det var lite nostalgikänsla att sitta och anteckna på föredrag. Tänk att man höll på så i fem år i Uppsala. Men det var länge sedan.
Kvällen här hemma i prästgården har jag ägnat åt att ha en SMS-duell med Norrland. Plötsligt pep telefonen med ett enkelt meddelande. "Klodvigs dop?". Genast förstod jag att det måste vara gamle Bosse i Norrfjärden som ville väcka lite gamla Uppsalaminnen till liv. När vi en gång skulle tenta kyrkohistoria ringde vi helt enkelt runt till varandra i klassen och, utan att presentera oss, hävde ur oss olika händelser i kyrkohistorien varpå man skulle svara med rätt årtal. Ett ganska så lustfyllt sätt att lära sig de 200 årtal Ragnar Norrman hade valt ut åt oss. Så är det någon som vet, mer än Bo och jag, när Klodvig döptes? Lämna gärna in rätt svar i "comments".

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Juldagen 498 var det va? Intressant koppling mellan handledarfortbildningen och Da Vinci koden också... med Klodvig tänkte jag.

08 februari, 2007 15:25  
Blogger Gunnar sa...

Per, du ligger helt rätt i tiden. Min mentor Ragnar Norrman hävdar 496, men man vet ju inte hur noga dom var vid den här tiden.

09 februari, 2007 17:35  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida