head> Livet i prästgården: Semlor

2007/02/10

Semlor


Idag har vi haft besök av familjen Rönnelius. Nästa vecka ska vi åka till Branäs tillsammans med dem och åka skidor. Dags för planering! Det bjöds på kaffe och semlor (passar ju alldeles utmärkt under denna period i kyrkoåret. Semlan är ju till för att man ska äta upp sig inför fastan som startar på Askonsdagen 21/2. Därefter är det Farväl kött, på latin Carne Vale. Kött ska förstås symboliskt, det hade lika gärna kunna heta Farväl överflöd).
Som alla väluppfostrade människor har vi idag gjort en lång lista där vi skrev vad respektive familj ska ha med sig. Kökshanddukar, bag-in-box, morötter, Oboy-pulver och annat nödvändigt för att överleva några dagar i fjällen. Enligt SMHIs hemsida ser vädret ut att bli helt ok. Får hoppas att det stämmer! Och för den som undrar: The Ark var outstanding ikväll tyckte familjen Ledwon. Så låt oss ta fram den gamla klyschan "rätt låt vann". Misstänker att släktingarna i Lund instämmer...

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ja, Ark sopade ju fullständigt mattan med alla andra!! Ganska svag deltävling i övrigt, tyckte vi. Om fyra veckor är det vi som sitter där och ser the Ark live i Globen!!!! :)

11 februari, 2007 12:15  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida