head> Livet i prästgården: Fredagslistan - musikspecial

2007/04/20

Fredagslistan - musikspecial

Nu börjar stora salen bli färdig. De nya tapeterna är på plats (målarna kom till slut...), möblerna har hittat sina nya platser och vi har hängt upp nya gardiner. Idag togs ytterligare ett steg: Vi har köpt en stereo. Den har fått sin plats i den nya bokhyllan och ska förhoppningsvis förgylla många stunder i stora salen. Med anledning av detta inköp handlar denna fredagslista om vilken musik som för tillfället spelas mest i prästgården (och från och med nu på den nya stereon):
1. Tim Hughes. Engelsk kristen rockmusiker. Vill man lyssna på bra rock och samtidigt lovsjunga vår Herre så är hans musik helt superduper.
2. Coldplay. Också från England. Jämförs oftast med gruppen som hamnar på plats 3 på fredagslistan. Lite vemodig rock med enorm potential. Anses vara det enda "nya" bandet som kan fylla stora arenor typ Ullevi.
3. U2. Världens bästa rockband genom tiderna. Alla som såg "Vertigo" på Ullevi sommaren 2005 vet vad jag menar. Så många bra låtar med ett sånt bra budskap. Kolla gäran in www.data.org en organisation som Bono arbetar för. Syftet är att minska fattigdomen i världen bland annat genom skuldavskrivningar. "Data" står för Dept, AIDS, Trade, Africa.
4. J.S Bach. Den femte evangelisten (se tidigare inlägg på bloggen). Say no more - lyssna och njut.
5. Melodifestivalen 2007. Är man pappa till en 7-åring som älskar att dansa och hoppa runt så är det klart att örhängena från årets deltävlingar hörs titt som tätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida