head> Livet i prästgården: Premiären närmar sig

2007/04/14

Premiären närmar sig

På måndag börjar det: Fotbollsträningen för Väröbacka GIFs U8-lag. Årets mest spektakulära nyförvärv är ju (som denna blogg redan avslöjat) Isak Ledwon som kom från lokalkonkurrenten Bua IF inför säsongen. Övergångssumman är som bekant hemlig men det ryktas om att en korv med bröd spelat en avgörande roll vid klubbvalet. Även på tränarsidan har det hänt en del. Stommen från förra året (Magnus och Carl-Johan "Flingan" Flingström) har kompletterats med Johan och Gunnar. Den stora tränarstaben beror på att två av tränarna jobbar skift på Bruket, en är deltidsbrandman (tur att fotbollsplanen ligger granne med brandstationen) och den fjärde har lite svårt med ledigheterna vid matchdagarna (dessa spelas ofta söndag förmiddag).
Igår var det upptaktsträff i prästgården. 6 spelare från U8-laget sprang ut på det gröna gräset och satte igång med djupledslöpningar, offside-fällor, överstegsfinter och omväxlande zon-försvar/man-mot-man (eller nåt...). Tränarna höll till en början låg profil genom att sitta vid sidan och dricka kaffe och äta chokladkaka som en av spelarna i U8-laget (sant!) hade bakat. Den stora höjdpunkten på förträffen kom i slutet då tränarna mötte spelartruppen i en tuff match som slutade med seger - för gubbarna! Slutresultatet skrevs till 10-9.
- Ja, man måste ju hålla träningsmotivationen uppe hos de små liven. Om de hade vunnit över oss redan nu har de ju inget att träna för under hela säsongen. Nu blir det returmatch i oktober, får se om resultatet blir annorlunda då, kommenterade en av tränarna efter slutsignalen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida