head> Livet i prästgården: Söndagsfunderingar

2007/09/09

Söndagsfunderingar

Tja, det där med 2-1 stämde ju inte riktigt...sorry Per och alla andra som satsade en slant på det. Själv såg jag inte matchen (har inte TV3) och hörde nästan inget (vi hade besök så vi satt mest i soffan och småpratade. Men i ärlighetens namn gjorde jag mig ärenden ut i köket hela tiden för att lyssna på Lasse G. på Radiosporten). Men hoppet om EM lever, det är det viktigaste.
Symposiet har varit mycket intressant. Kaffe, gudstjänster, mingel och seminarier i en salig (sic!) blandning. Imorgon är det final. Kanske kan jag få se det som jag hittills inte hittat - polotröjor. Det är nämligen så att när präster åker på kurs/symposium/fortbildning så är det förvånansvärt ofta som polotröjan åker på. Det är lite komiskt. I vanlig fall har alla prästkrage - men man kan liksom inte riktigt med att gå i prästkrage på kurs. Vad är alternativet som gör att man ändå inte behöver känna sig naken? Jo, en polo. Prästkragekänsla utan att vara prästkrage. Ni kanske inte tror mig, men jag har faktiskt sett Bertil Gärtner (f.d bisp i Göteborg) i LILA polotröja på en kurs. Men trenden verkar som sagt vara bruten. Inte en polo så långt mitt prästöga har kunna spana. Men en hel del prästkragar...
För min del var det paus i symposiet idag. Har haft tre gudstjänster här hemma i Värö. Dagens höjdare: Familjegudstjänst med utdelning av barnbiblar till 4-åringar! Det var riktigt roligt, 15 st. var det. Det bästa av allt var att så många pappor följde med. Annars brukar ju "religiösa familjegrejjer" hanteras av mammor. Men inte idag. Kul trend!
Och så har vi ett födelsedagsbarn: Rebecca Svensson, teol. stud. ifrån Bua och så vitt jag vet trogen läsare av denna blogg, fyller tjugenåt idag. GRATTIS! Rebecca är lite orolig inför framtiden, då stiftet fått en ny adjunkt för prästrekrytering. Vart ska den nye adjunkten skicka henne på hennes sista praktik? Upphärad? Lilla Edet? Nordkoster? Eller varför inte Dalstorp? Men hav tröst, Rebecca. Undrens tid är ej förbi. Och om prästgården i Värö har nyputsade fönster innan praktikplatserna inför nästa sommar meddelas, så kanske, jag säger kanske, kommer det att stå något annat på förordnandet...

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tack! Hade en jättebra födelsedag med dop i köpenhamn, blev både fadder och firad. Kul.. och spännande helt klart. En rikgit höjdargudstjänst... en högmässa med 3 dop....:/.
Vad gäller förorndnanden så har jag tröst, och ett ess i rockärmen... (eller snarare 28 st + ledare och en övergiven församlingsass.) :)
/hon 20-någonting

10 september, 2007 16:49  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida