head> Livet i prästgården: Kyrkoherdedag

2007/11/06

Kyrkoherdedag

Om man ville träffa en kyrkoherde så var Läppstiftet i Göteborg en bra plats idag. Där fanns över 60 herdar. Vi hade en fortbildningsdag. Hur ser då den genomsnittlige kyrkoherden i stiftet ut? Tja, han (just det, en man) är cirka 50 år, har kavaj, modell Kappahl och börjar bli lite lätt tunnhårig. Han dricker mycket kaffe och i varje paus vill han gärna lyssna av sin mobil för att se vad som har hänt på hemmaplan. Han känner sig nämligen behövd.
Vad vi gjorde? Först ett panelsamtal om kyrkoherderollen (mycket bra!) och sedan ett föredrag av Västerås-kändisen Mats Svegfors (landshövding). Det blev en givande dag med många kloka tankar. När jag åkte hem kände jag att det nog trots allt finns hopp för kyrkan. Och jo, det fanns också kvinnor med denna dag. De blir fler och fler för varje kyrkoherdekurs - ett gott tecken.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

HEJ SVEJS!!
Medans en annan sitter på ett tåg fullt av folk, antar jag att du har det rofyllt under din retreatvecka. Mmm är lite avundsjuk måste jag medje. Hade varit underbart för både kropp o själ.

Men vi har haft en fantastisk dag i Linköping med 370 deltagare på seminariet i Linköping. ( se spadbarnsfonden.se) Otroligt starka föreläsningar och berättelser. Det känns spännande , intressant o givande. Och...inte minst KUL!! Underbara kollegor.

Nu är jag helt slut! ska bli skönt att komma hem vid halv ett tiden i natt o krypa ner i sin egen goa säng.

Hoppas du har en underbar vecka.

ps. har fattat att du gillar Kapp Ahl ;-)...jaga inväntar rean så att du inför nästa retreat kan känna dej som en i gänget...

Kram till er alla 3

12 november, 2007 21:18  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida