head> Livet i prästgården: Nostalgi

2008/01/19

Nostalgi


Jag har drabbats av nostalgi. Det var såhär: Igår letade jag på iTunes (laglig "musikaffär" på nätet) efter lite ny musik. Då hittade jag en riktigt höjdare! Är det någon mer än jag som minns Crowded House? Det var en grupp från Australien/Nya Zeeland som hade sin storhetsperiod i slutet av 80-talet och början av 90-talet. 1996 bestämde de sig för att lägga av och man "firade" detta genom att ge en gratis avskedskonsert utanför operan i Sydney. Över 100.000 personer kom. Vi känner faktiskt en som var där: Viktoria som pluggade med Helena i Uppsala. I vilket fall som helst: Nu finns denna konsert utgiven under namnet "Farewell to the world" och den innehåller gruppens alla örhängen: When you come, Four seasons in one day, Better be home soon, There goes God och inte minst Weather with You (som TV4 använt i sin väderjingel under många år). Jag sitter som klistrad framför stereon och ryser...så enkel pop, men samtidigt så fylld med minnen från ungdomsåren. Grymt!
Och dessutom...de har återförenats! En ny skiva släpptes förra året. Den har jag inte hört än, men det kommer nog snart.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Härligt att höra.

Själv sitter jag och väntar in folk som ska komma och bygga Lego tillsammans. Hoppas att kunna göra ett par varv i dag också.

Per

20 januari, 2008 14:11  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida