head> Livet i prästgården: Söndag

2009/02/01

Söndag

En bloggläsare har bett mig att skriva om båtmässan. Så gärna!
Igår, när vi gick från pendelstationen vid Liseberg till Scandinavium förundrades jag över att en hel del människor vek av mot Svenska Mässan istället. Tänk att det finns så konstigt folk! Hur tänker man när man väljer att se på båtar istället för att njuta av idrottsliga prestationer? Människan är ett mysterium.
Idag firar vi 4:e söndagen efter trettondedagen på temat "Jesus är vårt hopp". Vi valde att åka till Stråvalla kyrka. Tyvärr kunde kantorn inte komma, hon var sjuk, så kyrkoherden fick hoppa in och vikariera som musiker och körledare. Som tur var fanns en prästpraktikant på plats som kunde hålla i predikan och liturgin. Det blev en fin gudstjänst! Både predikan och körens "Av goda makter underbart bevarad" är något jag bär med mig därifrån.
Nu laddar vi inför en ny vecka. Den kommer att (enligt almanackan i alla fall) innehålla besök på universitetet, Helsjöns folkhögskola, Uddevalla församlingshem och inte minst en resa till Norge. På lördag åker vi nämligen till Trysil på sportlovshappening.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida