head> Livet i prästgården: Back from Lund

2009/03/18

Back from Lund

Så var vårens sista resa till Lund avklarad. Det har varit två riktigt trevliga dagar. Först ett besök på stiftskansliet i Lund. Där planerade folk från Stockholm, Göteborg och Lund för ett evenemang till hösten. Kändes hur bra som helst! Så skönt att ha att göra med proffsiga människor. Rak kommunikation och fräscha idéer, sånt gillar jag. Att vi dessutom blev bjudna på lunch på en känd hotellrestaurang (gissa!) gjorde bara det hela ännu bättre.
På kvällen fick jag vara med om något alldeles extra. Jag var hembjuden till en bekant och hans fru som jag hade en hel del att göra med under mina studieår. Sedan dess har vi inte haft så mycket kontakt, men nu fick vi en helkväll ihop. Det var lite pirrigt innan - hur skulle det vara att träffas efter så många år? Men det blev hur trevligt som helst. Vi var nog rätt nyfikna på varandra och det är ju alltid en bra utgångspunkt för en lång middag! Något senare än planerat promenerade jag hem till hotellet genom Lundagård.
Med tanke på gårdagens kväll var jag tacksam att dagens möte började först vid tiotiden. Det var en träff förr oss stiftsadjunkter som har studenter på Pastoralinstitutet i Lund. Även detta var ett bra möte. Hur mycket man än mailar hit och dit så blir det något helt annat om man ses i verkligheten och samtalar.
På väg till stationen passerade jag Arken, en legendarisk kyrklig bokaffär i Lund. Där hade dom börjat sälja Jonas Gardells nya bok "Om Jesus". Det blir med all säkerhet en intressant läsning...

1 kommentarer:

Blogger Rebecca sa...

Men varför såg jag inte dig på morgonmässan i domkyrkan?..:) Jag lovade ju att påminna:)

20 mars, 2009 14:55  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida