head> Livet i prästgården: Våren är här!

2009/03/15

Våren är här!



Oj, oj, oj. Vilken helg! Våren har kommit och nu vill man bara vara ute.
Helgen inleddes på klassiskt vis: Tacos och såskadetlåta.
Lördagen ägnades åt hus och trädgård. Efter frukosten kom Pelle med bil (och krok!). Vi hämtade en kärra hos grannen och sedan var det bara att fylla den med allt skräp som man så lätt samlar på sig när man är husägare: Den gamla entrén i bitar, jordfyllda dräneringsrör, halvmögligt källarskräp, slangar till den utslängda diskmaskinen och mycket, mycket mer. På återvinningen hade vi tur - just när vi kom var det nästan inget folk alls. Som dom goda medborgare vi är slängde vi (nästan) allt i rätt container: Tryckt trä här, metall där, cementklumpar en bit bort i deponin osv. När jag försökte förklara för tjänstgörande personal hur mycket avgiftsbelagt avfall vi slängt avbröt han mig och sa bara:
- Äh, vi säger väl 80 spänn.
Tack och bock.
Resten av dagen handlade om att hugga ved (tallen, tallen...) och kratta ut den stora grushögen som snickarna lämnat på vår uppfart. Det är faktiskt riktigt kul att vara husägare - men gratis är det inte.
Söndagen började i arbetets tecken. Jag täckte upp för Olle som ägnat helgen åt konfirmander. Det blev två tjänster: Valinge 9.30 och Torpa 11.00. Den första gudstjänsten i Valinge innehöll både dop och nattvard och avståndet är över milen till Torpa. Så jag var i alla fall inte för tidig i kyrka nr. två. Men det gick bra. Kul att vara igång. Jag kommer nog inte att vara stiftsadjunkt till pensionen - församlingstjänst är inte alls tokigt!
Väl hemma infann sig den där grymma vårkänslan. Fåglarna kvittrade, solen sken, den ene grannen sågade ner träd och den andre tvättade bilen med högtrycken. Vi skippade fixarprojekten och gick på långpromenad istället. Väl hemma blev det kaffe och chokladkaka med grädde - utomhus! I såna stunder känns tanken på att bo i en lägenhet i en stad väldigt, väldigt långt borta.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida