head> Livet i prästgården: Inlägg nr 500

2009/06/13

Inlägg nr 500

Ett litet räkneverk på bloggers hemsida visar hur många inlägg jag skrivit på bloggen. Idag firar vi ett litet jubileum: Här kommer inlägg nummer 500!
"Helsjöveckan" avslutades med middag hemma hos biskopen igår kväll. Han bor inte på Helsjön, men väl i en göteborgsk stadsdel vars fotbollslag erövrat 2 poäng efter 12 omgångar. Vi var drygt 30 personer (de som ska vigas på söndag med respektive och lite övriga gäster. Typ stiftsadjunkten och hans fru) och stämningen var som vanligt vid dessa tillställningar både lite högtidlig och samtidigt rätt så avslappnad.
Lördag är enda lediga dag denna vecka. Vad ska man göra då? Hm, kanske lite fotboll? Jo, Väröbacka GIFs P11-lag samlades kvart i nio i morse för att åka till Träslövsläge. Där väntade match mot ett lag som ännu inte tappat någon poäng i årets serie. Det blev en jämn och oerhört spännande match. Slutresultat: 6-6. Killarna gjorde en superfin insats. Tyvärr sänktes stämningen drastiskt av mannen i svart (=domaren). Det var länge sedan jag såg en så partisk domare. Tråkigt för killarna att bli orättvist behandlade, men samtidigt måste nya förmågor våga ställa upp som domare. En inte helt enkel balansgång. Men man får vända det till något positivt: Tänk att vi lyckades spela oavgjort mot ett lag som vunnit alla sina matcher hittills och som dessutom hade domaren på sin sida!
En liten detalj från matchen vill jag referera: Sonen spelade back idag och vid ett tillfälle hände följande (nu går jag över till presens - allt enligt sportjournalistikens inneboende logik):
Motståndarmålvakten gör en utspark. Sonen står strax bakom anfallaren i Träslövsläge. Båda står vända mot motståndarmålvakten. När bollen är i luften ser sonen att ingen av dem kommer att hinna ta bollen innan den studsar. Anfallaren tar ett kliv framåt (mot bollen) medan sonen tar två små steg bakåt. Vem var först vid bollen efter studsen? Sånt är såååååå gött att se, tycker pappa.
Nu ska vi ladda inför morgondagen. Då är det prästvigning i Domkyrkan. 11 nya präster ska det bli. En go avslutning på en lång och arbetsintensiv vår.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

...please where can I buy a unicorn?

22 november, 2009 04:44  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida