head> Livet i prästgården: Prästvigning

2009/06/14

Prästvigning

Så var det dags igen för prästvigning. Idag vigdes 11 nya präster i domkyrkan. Min roll i det hela var att se till att alla visste vad de skulle göra (och inte göra) och att under mässans gång se till att allt rullade på som det skulle. Och det gjorde det. Prästkandidaterna (numera adjunkterna) var på hugget och det blev verkligen en härlig, högtidlig, innerlig och trosstärkande förmiddag i domkyrkan.
Efter mässan var det som traditionen bjuder kaffe och baguette på ett av de franska caféerna ett stenkast från domkyrkan. En domprost, en stiftsdiakon med familj, en nyanställd domkyrkokaplan (som är kompis med S & A i Lund!) och undertecknad hade lite eftersnack. En känsla av vemod och lättnad infinner sig alltid efter en så stor händelse som en prästvigning.
Nu är det bara att ladda för en sista vecka på jobbet innan semestern. För hustruns del blir det något helt annorlunda. Hon börjar nämligen sin diakonpraktik i Varbergs församling imorgon bitti kl. nio. Fördomsprofilen säger: Det första som händer när hon kommer dit är att hon ska fika....

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida