head> Livet i prästgården: Fotbollssäsongen är slut!

2009/09/19

Fotbollssäsongen är slut!

Så var den över - säsongen 2009. Idag spelade Väröbacka/Norvalla sista matchen i serien. Hemmamatch mot Varbergs GIF. Det slutade med ännu en förlust, 5-7. Första halvlek verkade de vitklädda spelarna vara kvar vid frukostbordet hemma. Det var gå-fotboll när den är som minst inspirerande. Gif:arna gjorde 6 mål, vi ett enda. I andra halvlek var det helt andra bullar! Kanske såg vi säsongens bästa halvlek. Pojkarna sprang, passade, ropade...och gjorde mål. Sista målet för säsongen gjordes av Isak. Det kan vi ju tolka som ett gott tecken inför nästa år!
Hur ska man sammanfatta säsongen? Det var upp. Det var ner. Ungefär så.
Laget har varvat riktiga kämpainsatser med oinspirerat och lojt spel. Vi är ju en liten klubb på landet med begränsat underlag. Ibland har mer än halva laguppställning varit ett eller två år yngre än vad som är tänkt. Det är klart att sånt sätter sina spår. Samtidigt har det varit otroligt roligt att se killarna utvecklas under året. De flesta har blivit bättre eller mycket bättre. Och att vi fick till ett hyffsat passningsspel de sista matcherna är nog det allra bästa. Nu återstår bara avslutningen: Bowling och hamburgertallrik i Varberg!