head> Livet i prästgården: Valsöndag

2009/09/20

Valsöndag



20 september betyder inte bara söndag utan också kyrkoval. Dagen inleddes med högmässa i Värö kyrka där Gospel Voices medverkade. Det var mycket folk i kyrkan och en härlig stämning! Evangelietexten och predikan handlade om Jesu ord "Gör er inga bekymmer...".
Efter mässan gick alla i samlad trupp till församlingshemmet som fungerade som vallokal idag. Det blev en lång kö och valförrättarna hade fullt sjå med att dela ut de fyra valkuverten till alla som ville rösta. Hoppas att valdeltagandet går upp i år!
Efter valet blev det kyrklunch med lite kompisar hemma i Nordvära. Och efter det (tro det eller ej) stack två av familjens tre medlemmar upp till Norvalla IP för att se herrarnas A-lag spela oavgjort mot Galtabäck (Div. 4 Norra Halland ifall nån undrar).

Ett tecken på att 2009 går in i slutfasen är att frugan idag ska hålla i uttagningen av bygdens luciakandidater. De 9:or som känner sig manade får provsjunga för en liten jury som i sin tur ska välja ut 7 kandidater. Påminner på något sätt om ett TV-program, eller?

1 kommentarer:

Anonymous Lindahl sa...

Jag har varit och röstat och din kära fru fick två röster ifrån oss /fam. Lindahl

20 september, 2009 20:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida