head> Livet i prästgården: Decembertankar

2009/12/09

Decembertankar

* Har varit på resande fot idag, men det blev inga "Gissa kyrkan"-kort. Så därför är det fritt fram att berätta att jag åkt 9 mil enkel väg nordöst idag. Då hamnar man i Tranemo. Det är skog. Det är trähus. Det är insjöar. Det är en åttakantig kyrka. I Tranemo strålade ett gäng pastorsadjunkter samman för att samtala om hur livet som nyvigd präst ter sig. Ett givande samtal. Den adjunkt som är placerad i Tranemo var glad att för en gångs skull inte behöva resa så långt för att träffa oss andra.
* December innebär för många av oss ett problem eller dilemma. När ska man hinna tvätta bilen (bilarna för oss lantisar)? Antingen är det mörkt när man är hemma, eller så är det minusgrader. Eller både och. Men idag fick jag äntligen chansen! Nu står det två skinande, blanka bilar på uppfarten. Känns gött!
* 9 december är ett speciellt datum. Idag för 65 år sedan föddes min pappa. Sonen och jag tände ett ljus för honom när vi åt kvällsmat.
* Hustrun är ute och roar sig (igen). Denna gång är det julbord i församlingshemmet för att anställda, förtroendevalda och frivilliga ledare. Tydligen kvalar jag inte längre in i någon av de kategorierna. Så kan det gå.
* Direkt efter bloggskrivandet börjar 2:a halvlek i bordshockeymatchen. Sonen leder med 4-3. Hm. Dags att skärpa sig och visa att gammal är äldst! Uppdaterat 20:38. Jag vann med 9-6. Och jag utgår ifrån att ingen av er är det minsta förvånad. Så det så.

2 kommentarer:

Blogger Mf sa...

Tänka sig, bordshockey, det var länge sedan. Spelade med morsan hemma i köket för 60 år sen. Hittade din blogg via sonen Tomas i Umeå. Hälsa gärna din biskop från hans gamle prästvigningskamrat - det var för 37 år sedan på Tredje Advent!

10 december, 2009 08:47  
Anonymous Anonym sa...

Låter som en fin kväll. Ser fram mot att träffas snart.

Per

10 december, 2009 15:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida