head> Livet i prästgården: Bua IF - Värö/Norvalla 3-2

2010/05/09

Bua IF - Värö/Norvalla 3-2

Så var serien för Varbergs fotbollsspelare igång. P11-12 omfattar Varbergs kommun samt några lag från Kungsbacka. Denna helgen spelades första omgången.
För vårat lag började det hela med derby direkt. Vi åkte till Västkustvallens B-plan i Bua för att möta lokalkonkurrenten i vitt och rött. Efter att vi vann träningsmatchen mot just Bua för några veckor sedan misstänkte vi att de skulle vara grymt taggade. Ack ja.
Första halvlek var det definitivt hemmalaget som ägde. Att det bara stod 1-0 i paus var lite i underkant. Sonen och hans lagkompisar sprang så gott dom kunde, men Bua var helt enkelt bättre. I andra halvlek (genom några taktiska genidrag från tränarna...) blev det bättre och vi kvitterade två gånger om. Men med cirka 10 minuter kvar skruvade Buas nr 4 in en hörna direkt i mål. En rättvis seger - även om det svider att erkänna det.
En extra eloge till dagens domare. Även om jag inte höll med om alla domslut var det länge sedan vi hade en sådan bra och konsekvent domare. I pojklagsmatcher kan man ibland råka på domare som inte vet hur man använder en pipa, men domar-Isaac gjorde verkligen så gott han kunde och vågade bokstavligen peka med hela handen. Mera sånt!
Nu knyter vi näven, övar på avslut och kondition och vinner över Fjärås på lördag!