head> Livet i prästgården: Värö/Norvalla - Bua IF 4-3

2010/04/21

Värö/Norvalla - Bua IF 4-3

Allsvenskan har redan hunnit med den sjunde omgången. Varbergs Fotbollsallians ligger lite efter - ungdomsserierna börjar först om två veckor. Med tanke på vilket skick planerna håller (naturgräs!) är det nog ett klokt beslut. I år har Alliansen beslutat att det blir en gemensam serie för pojkar födda 98 och 99: P11-12. För vår del spelar det inte så stor roll. Sonens lag bestod redan förra året av båda dessa årgångar.
Med två veckor kvar till seriestart var det dags för träningsmatch i kväll på Värö IP. För motståndet stod laget från grannbyn. Ett derby helt enkelt. Bua är ett erkänt bra lag och de kom i topp i sin serie förra året. För sonens del är det lite extra att spela mot Bua av flera skäl. Det var ju hans första klubb - här stapplade han som 4-åring ut på Västkustvallens gräs tillsammans med dagiskompisarna för att delta i Bua IFs fotbollslekis. Nu har alla blivit betydligt äldre och betydligt kunnigare i den ädlaste av alla sporter. Men det är ju samma killar! Särskilt att möta nr 4 i motståndarlaget var en hit. Dom två har hittat på mycket tokigheter tillsammans i sina dar...
Kvällens träningsmatch hade inte riktigt samma förutsättningar som exempelvis matchen på San Siro igår. Till skillnad från Italien var det kallt. Jättekallt. Och det kom till och med lite snö. Efter cirka tio minuter kom domaren ut till oss tränare och bad om att få låna en mössa...
Första halvlek bjöd på riktigt fin fotboll från det blåa laget (alltså Värö/Norvalla). Vi gjorde både ett och två och tre mål. Sonen gjorde en fantastisk räddning när en Buaspelare rundat vår målvakt och bara skulle rulla in bollen i öppet mål. I andra halvlek var rollerna ombytta. De röd-vita spelade fint och bra medan de blåa mest sprang och tittade på. Men det räckte inte hela vägen för gästerna från fiskelägret i väst och tack vara både stolpe och ribba lyckades det blåa laget hålla undan.
En av föräldrarna hade lovat att bjuda laget på glass om man vann. Så efter matchen sprang tio frusna, smutsiga men glada killar upp till Limabackakiosken. En något förvånad kioskägare blev plötsligt av med en massa glass denna iskalla aprildag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida