head> Livet i prästgården: Helgen är över - nu väntar Uppsala

2010/09/05

Helgen är över - nu väntar Uppsala

Den första septemberhelgen har varit minst sagt intensiv. Det hela började med att jag tog ledigt från jobbet efter lunchen i fredags för att hinna till vigselövning i Värö kyrka. Där var ett helt gäng som fixade och donade inför lördagens "vigsel med mässa". Våra goda vänner D&R hade valt lördagen den 4:e september som sin dag.
Lördagen präglades av detta bröllop. Tillsammans med en präst från Skara stift fick jag vara med och leda vigseln (jag hade hand om nattvardsdelen). Det blev en fin gudstjänst! Extra kul var att frun gjorde ett gästspel som körledare för Gospel Voices.
Resten av dagen tillbringades i Träslövsgården tillsammans med alla andra gäster. En go kväll med mat, tal, dans - precis som det ska vara.
Efter en sån lördag skulle man kunna tro att det blev en slappe-söndag....men nej.
Upp med väckarklockans hjälp för att hinna packa ihop allt inför hemmamatch för P11-12 mot Varbergs BoIS. Fylla vattenflaskor, plocka fram tejp till 11 par fotbollsben, peppa, dra laguppställningen, värma upp målvakten med lagom svåra skott och allt annat som hör till när man är en del av Idrottsrörelsen på gräsrotsnivå. Det blev en jämn match med chanser åt båda håll, men till slut orkade hemmalaget från Värö inte hålla emot så de grönsvarta vann med uddamålet (3-4). Då behövs mera pepp, lite tröst och ett och annat förmanande ord.
Väl hemma var det dags att ge gräsmattan vad den tål. Vår handjagare sjunger på sista versen så det var ett tungt jobb att få mattan i respektabelt skick. Tur då att det blev en ganska lång paus. Vi skulle nämligen åka och hälsa på ett nytillskott i Väröbygden: Astrid, född den 23 augusti. Oj, oj, oj. Så mjuk, så hjälplös, så övermysig.
Helgen är snart slut och nu väntar en ny vecka med ett lite annorlunda innehåll. Måndag-Torsdag ska jag vara i Uppsala. Måndagen är fulltecknad med studentsamtal och stiftsgrupp. Resterande dagar ska jag själv få sitta i skolbänken igen. Då börjar nämligen den sk. kyrkoherdekursen jag ska gå under detta läsår. 15 högskolepoäng med fokus på kyrkoherdens arbete. Vi är cirka 20 präster från tre stift som ska gå den. Det blir spännande!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida