head> Livet i prästgården: 1 advent - ett nådens år

2006/12/03

1 advent - ett nådens år

Idag inleds det nya kyrkoåret med firandet av 1 advent. Rubriken denna söndag är, som alltid, "Ett nådens år". Det vill jag önska er alla - ett nådens år. Må dina drömmar besannas, gemenskapen med de dina stärkas och Gud hålla sin beskyddande hand över dig.
Mina tankar går idag särskilt till Opa, min farfar i Tyskland. Denna vecka har han flyttat från Rendsburg och bor nu nära min faster i Grossenbrode på ett boende för äldre, typ "servicehus". Isak och jag ska tända ett ljus för honom när vi kommer till Bua kyrka senare idag för att fira familjegudstjänst.
Hoppas att ni har glöggen värmd, det första ljuset tänt och lite mysig musik (Tips: OD´s julskiva) på i bakgrunden.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tack för din omtanke Gunnar. Hoppas att det börjat bra för er också. Om en stund kommer tjejerna hem från gudstjänsten och då ska jag bjuda på lite glögg och nybakta lussekatter.

03 december, 2006 19:36  
Anonymous Anonym sa...

Hej ett par dagar efter första advent.

Jag o barnen började söndagen med att baka lussekatter (alla med saffran) det gick i ett huj. Övning ger färdighet. Pepparkakorna bakades mellan jäsningarna. Alla formar användes, från hjärtan till båtar,klöver och förstås gummor o gubbar.

Som alltid till "Absolute Christmas" skivan. Oskar har örnkoll på låtarna. Började innan att sjunga "So this is Christmas".

Dagen avslutades med Tomteparad och fyrkeveri, då ALLA är på stan och väntar på musikkåren och luciorna. I år fick jag o Oskar titta tillsammans. Frida gick i tåget utklädd till tomte och delade ut kolor, Leif gick med fackla bredvid en av tärnorna. Lions i Alingsås håller i Lucia-arrangemanget.

Nu börjar man få lite julstämning.

Hälsningar från familjen Jedvert

05 december, 2006 19:35  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida