head> Livet i prästgården: Julspel

2006/12/18

Julspel

Ikväll var det julkalas med Isaks klass. Huvudnumret var ett julspel som barnen övat in. Programledare: Isak Ledwon! (Kan riktigt se fröknarna framför mig när de menande tittar på varandra: Jaså, Isak, präst- och lärarbarn, vill du vara programledare. Så förvånade vi blir...). Han gjorde i alla fall succé. Hade vi ägt en digitalkamera så hade ni...och så vidare. Men snart är det jul!
Apropå präst- och lärarbarn: En klasskompis till Isak kom fram till mig ikväll och drog mig lite åt sidan. Han sa: "Vet du, din son svärde idag". Så nu vet du Isak, dom har ögonen på dig.
Har lite ångest inför imorgon. Då ska vi ut i skogen med arbetslag och kyrkvärdar för den årliga julgranshämtningen (en i och för sig väldigt mysig tradition som avslutas med XXL-frukost hemma hos kyrkorådets ordförande). Förra året hade jag med mig en superfin gran hem. Jämn, tät och lagom stor var den. Det finns inte en chans i universum att jag hittar en lika fin i år. Men ribban ligger där den ligger, så jag gruvar mig lite. Vad gör man om man inte hittar en fin gran? Kanske jag ska testa Pelles trick och ta med en engelsk 10-pundsedel imorgon. Pelle fick en himla fin gran för 10 pund. Eller ska jag testa med Euro?

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Tips från Per: KÖP PLASTGRAN!

18 december, 2006 22:47  
Blogger Gunnar sa...

Håller med Pelle. Kommer Sarah på besök måste man ha en riktig gran.

19 december, 2006 16:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida