head> Livet i prästgården: En stad från 10:e våningen

2006/12/16

En stad från 10:e våningen

Idag upptäckte Isak vad man kan göra med en kikare. Vi var på besök hos Elna och Lennart, Helenas mormor och morfar. De bor högst upp i ett tiovåningshus på Hisingen i Göteborg. Från deras balkong ser man HELA Götet (detta är sanning!). Isak var som förtrollad. Liseberg, Nya Ullevi, domkyrkan (pappa pekade...) militärbåten i hamnen - allt låg för hans fötter. Det gick inte att slita honom därifrån.
Senare på dagen hände det mer spännande saker. Andra anhalten var hos farmor Karin i Sävedalen. Där bakade vi pepparkakor. Jag vet inte vem som tyckte det var roligast, Isak eller farmor. Det blev iallafall en hel hög goda pepparkakor.
Nu är vi hemma igen efter en lång och upplevelserik dag i Göteborg. Imorgon är det söndag - och jag är ledig! Mycket konstig känsla. Det är nämligen "Julens sånger" i Värö kyrka imorgon. Förra året kom cirka 1000 (!) personer fördelade på två gudstjänster, kl. 16.00 och 19.00. Inget tyder på att det blir färre i år. Det är helt uppenbart så att kyrkan och julen hör ihop.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida