head> Livet i prästgården: Hej då, Prästgården...

2007/08/28

Hej då, Prästgården...

Läskigt. Spännande. Nervöst. Vemodigt.
Alla dessa känslor ryms inom mig idag.
Nu är det ingen hemlighet längre: Jag har blivit erbjuden och tackat ja till arbetet som stiftsadjunkt för prästrekrytering. Det gick inte att tacka nej till det - även om det har blivit många, långa samtal i familjen och en hel del problem med nattsömnen innan beslutet fattades. Men som sagt, nu är det bestämt att jag börjar ett nytt jobb i januari. Det får många konsekvenser. Bland annat måste vi flytta (därav rubriken...) från prästgården.
Vi vill ju bo kvar här i Värö så just nu ägnar vi den mesta fritiden åt att leta boende. Köpa ett hus? Bygga ett nytt hus? Ja, det är inga lätta val vi står inför. Har du något tips? Känner du någon som vill sälja en tomt? Eller ett hus, kanske?

Jag berättade för arbetslaget idag att jag kommer att sluta som kyrkoherde. Det var inte lätt. Jag var hur nervös som helst. Men nu är det gjort. Vaktmästarnas första kommentar var: "Men vem ska sköta tipset nu då?" (Jag har varit samordnare för stryktipsspelet under året). Men denna och andra uppgifter måste nu någon annan ta över. Det är klart att det påverkar en församling och ett arbetslag när chefen slutar. Men jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Jag lär återkomma i ämnet här på bloggen...

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

GRATTIS till det nya jobbet!! Jätteroligt för dig! Kram
/Sarah

29 augusti, 2007 07:59  
Anonymous Anonym sa...

Ojdå, var min första tanke. Och sen... KUL och GRATTIS!!! Visste ju att det var på gång, kanske , men ändå inte riktigt! Nytt hus! Spännande!
Jobbet kommer bli jättekul utan tvekan!

kram Jenny

29 augusti, 2007 08:28  
Anonymous Anonym sa...

GRATTIS GUNNAR!! /Andreas

29 augusti, 2007 08:49  
Anonymous Anonym sa...

Grattis från Alingsås (vad är stiftsadjunkt ?)
MVH
Sandpapper är bäst

31 augusti, 2007 09:03  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida