head> Livet i prästgården: All time high?

2007/12/23

All time high?

Igår fick vi uppleva årets upplaga av "Julens sånger" i Värö kyrka. Det var psalmsång varvat med olika körer (cirka 60 körsångare) som framförde kända och mindre kända julsånger. Men det är inte vilken musikgudstjänst som helst. Det är inhyrda pukor och klockspel, det är extra ljudtekniker, det är parkeringsvakter och den ständiga frågan "får vi plats?". Vi vet att det kommer mycket folk, så vi firar "Julens sånger" två gånger på samma dag. För många Väröbor blir det ingen riktig jul om man inte först varit på "Julens sånger". Och jag måste säga: Det är otroligt stämningsfullt och mycket hög klass på det som bjuds. För egen del njöt jag nog mest av att höra Gospel Voices körledare sjunga solo på "River of love". Men trumpetkillen på "Gläns över sjö och strand" var inte dåligt, det heller.
Kanske var vi med om ett "all time high" igår. Det sägs bland de gamle att 1898 var det cirka 1100 personer på en gudstjänst (julotta?) i Värö kyrka. Så många fick tydligen plats innan ombyggnaden. Men igår var vi 1150 personer, fördelade på två gudstjänster. Kan ni tänka er? I ett pastorat med knappt 4000 invånare så är det en imponerande siffra. Och givmildheten var det inget fel på. Stadsmissionen fick ett generöst bidrag från Värö igår kväll.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Håller med dej gunnar!! Solisten i gospelvoices var amazing!! major ståpäls...jag gillade även kalle som sjöng ave maria. sa åt Helena att dom 2 borde göra en julskiva ihop. Underbar skönsång. Fantastisk stämning. Balsam för kropp o själ. Kram Rosie

29 december, 2007 23:54  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida