head> Livet i prästgården: En händelserik söndag

2008/03/02

En händelserik söndag


Sportspegeln är just slut vilket betyder att snart är det måndag. Idag har vi varit med om en händelserik dag! Det hela började med att vi åkte till Sävedalen och plockade upp farmor Karin för att åka till kyrkan. Det var en riktig höjdare. Sävedalens kyrka (bilden snodd från deras hemsida - tack!) har betytt mycket för mig. Här konfirmerades jag och här var jag under flera år en aktiv ungdom och anställd - vaktmästare, städerska, församlingshemsvärdinna, församlingsassistent är några av mina titlar från denna tid. Idag fick vi vara med om en gudstjänst med barn- och ungdomskören. Det var fint, det var uppbyggligt och det var (för min del) nostalgiskt. Till och med Isak tyckte att det var en helt ok gudstjänst. Det är, kan jag avslöja, ett mycket gott gudstjänstbetyg.
Nästa evenemang denna dag var att gå på bio: Bergakungens salar för första gången! Vi såg "Förtrollad" - en familjefilm som knappast lämnade några djupare spår men ändå lockade till en hel del skratt. Framför allt hos hon den rödhåriga som satt till höger om mig. En fråga till Jenny och Sarah: Skrattar ni också så mycket på bio?
På väg från bion till bilen kunde jag inte låta bli att använda mig av kvinnlig kommunikation. Det funkade! Jag sa bara:
- Älskling, där borta ligger visst en italiensk restaurang.
Frugan svalde betet utan att blinka och Isak var inte sen att hänga på. Simsalabim och två minuter senare satt vi vid ett bord och beställde pizza/pasta. Kvinnlig (?) list när den är som bäst. Pricken över i:et... Hon betalade!

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag skrattar helt klart lika mycket på bio. Mina nya vänner tittar konstigt på mig när vi går på bio första gången ihop, efteråt tycker de att det har varit roligt. Så är det bara! Det är bra att skratta! Länge leve skrattet! Lät som att ni hade en jättehärlig söndag må jag säga!
kram Jenny

03 mars, 2008 08:34  
Anonymous Anonym sa...

...apropå skratt - ni skall vara med när Eva träffar syster Ulla och någon hittar nåt roligt och de börjar skratta....!! Vi har blivit ombedda att gå från tyska krogar pga störande hysteriska kvinno-skratt!! Det ligger någonstans i släkterna och är mycket ärftligt.
pelleo

03 mars, 2008 13:55  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida