head> Livet i prästgården: Sportlov

2008/02/18

Sportlov



Hemma igen efter äventyret i de värmländska skogarna. Vi har haft en kanonvecka! Det blir alltid lite konstigt att på några få rader sammanfatta en hel veckas upplevelser, så det blir i punktform:
* Vädret: Det var som att befinna sig i en reklamkatalog. Soligt, mycket snö, några minusgrader och ingen vind. Så var det de flesta dagarna, så göööttt!
* Resesällskapet: Väldigt trevligt. Vi åkte tillsammans med familjen Rönnelius (Henke, Magdalena, Ossian och Adam). Många skratt och de gjorde frukost varje morgon. Lyx.
* Maten: Hemlagat för det mesta. Pasta. Köttfärssås. Fiskpinnar. Kyckling. Piroger och smörgåsar i backen. Men sista kvällen gick vi på lokal. "Vänner´s pub och pizzeria" i Sysslebäck. Där beställde jag älgfärsbiff med klyftpotatis och kantarellsås. Helena och Isak satsade på pizza. Det var ett sånt där härligt "genuint" ställe med Åbro fatöl, 80-tals rockballader (de spelade Carrie med Europe när vi kom dit. Och ja, lite senare hörde vi More than words med Extreme, om någon minns den) och besticken inrullade i en servett. Det var liksom inte läge att fråga efter vinlistan...
* Skidåkningen: Den stora upplevelsen var att se sonen knäcka koden. Nu vet han hur man gör när man åker skidor. Alla år (och tusentals investerade kronor...) har gett resultat. Nu åker Isak själv i röda backar och mamma har inte en chans att hänga med. Sann pappalycka! Det roligaste var att hoppa, tyckte Isak (se bilden).
* Drycken: Tja, det blev mest kranvatten. Skojja! Öl, bag-in-box, Lumumba-drinkar och lite annat smått och gott. Men det var ganska måttligt. Barnen vaknade mellan 6.30 (Adam) och 8.00 (Isak). Och då kan man inte ha kört ända in i kaklet kvällen innan.
* Bilen: Helt grym känsla att köra nya bilen såhär långt (totalt 95 mil). Och vet ni vad? Den drog 0.47 milen. Så ska det låta!
* Melodifestivalen: Jajamän, vi såg den. Jag blev mycket glad och överraskad att Rångedalarna gick vidare. Dom var grymt proffsiga. Jag vill också ha röd kostym!
* Skadorna: Det blev inga allvarliga tillmälen. Dock rammade Isak sin pappa så jag föll över honom och landade med låret på hans pjäxa. Om du har vill se ett blå-grön-gult blåmärke modell 5*20 cm kan du ta en titt på mitt vänsterben.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Härlig vecka!Nästa vecka är det vår tur att ha sportlov. Inte för att det kommer märkas dock. Jobb som vanligt. Skönt att det dragit ihop sig till slutspel i Champions League, bandyn och hockeyn.

Per

19 februari, 2008 23:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida