head> Livet i prästgården: Sammandrag i Veddige

2008/05/25

Sammandrag i Veddige




Idag har vi varit på sammandrag med fotbollen. Denna gång bar det av till Veddige. Vi var inte säkra på att Isak kunde vara med för han hade lite feber i går kväll. Men fotbollsfen kom på besök i natt och såg till att han var hyffsat (nåja) frisk i morse.
Med tanke på vad som gick på TV i går var barnen ganska trötta när vi möttes kl. 8.30 för gemensam avfärd mot grannbyn i öst.
Första matchen var mot Tvååker/Galtabäck. Vi kämpade bra, men mötte ett övermäktigt motstånd. Slutresultat 2-5. För vår del var det en framgång - vi gjorde mål! Det var första gången för i år. Isak slet som en häst och sprang längst och mest av alla, trots sviterna av nattens sjukdom (febertopp, någon?).
Den andra matchen var mot Veddige och vi tog ledningen med 1-0. Då bytte de de 6 nya spelare och körde över oss. Vi hade bara två avbytare och det märktes. Orken tog slut på Väröbacka-gänget i andra halvlek och till slut hade vi förlorat med 2-6. Men alla kämpade tappert.
Nu är ju detta min alldeles privata blogg och jag behöver inte vara "tränarobjektiv": Isak är allt en riktig fena på fotboll och utmärker sig på planen. Han kämpar och springer och gjorde hur många snygga glidtacklingar som helst vilket hindrade motståndarna från att göra ännu fler mål. Och så gjorde han två assist också (om någon inte vet vad en assist är för något - ställ dig i sportens skamvrå). Hade Isak inte intagit sin vid det här laget smått klassiska "Linderoth-roll" som defensiv mittfältare hade vi garanterat förlorat med det dubbla. Och så ett stort grattis till Veddige - kul för er att ni har så storvuxna och hårdskjutande spelare födda -99. För att ta med äldre spelare är ju faktiskt inte tillåtet, så det har ni naturligtvis inte gjort, eller hur?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida