head> Livet i prästgården: Hemresa

2009/04/28

Hemresa

Så var vi på väg till Sveriges framsida igen. Det blev bra samtal med studenterna även idag och jag hann med att lämna ett missivbesked också (missiv=där man arbetar sitt första år efter prästvigningen).
När jag kommer hem ikväll blir det killkväll. Frugan är i Helsingborg på årsmötet för Sveriges Kristna Råd. På något sätt har hon lyckats bli utsedd till Göteborgs stifts delegat. Ska bli väldigt spännande att höra vad hon varit med om där. Misstänker att äktenskapsfrågan behandlas på något sätt. Det är ju inte jättepoppis bland flertalet kyrkor i vårt land att Svenska kyrkan verkar behålla vigseluppdraget även när samkönade par omfattas av lagstiftningen. Där får man nåt att bita i, i de ekumeniska kontakterna.
Som sagt, för sonens och min del innebär kvällen killkväll. Och som av en händelse är det semifinal i Champions League. Barca mot Chelsea. Vi lär inte ha några sysselsättningsproblem. Dock kommer vi få ett annat problem: Vem ska säga åt sonen att gå och lägga sig efter första halvleken? I vanliga fall (=när frun är hemma) är det läggdags då, men nu är hon ju inte hemma. Och inte förväntas väl jag tvinga min son i säng (och själv riskera att missa lite av matchen) efter bara en halvlek?

2 kommentarer:

Blogger Rebecca sa...

Va... missivbesked?? - va? Då ger vi i Lund en liten vink oxå!!

29 april, 2009 16:07  
Anonymous Anonym sa...

Jag instämmer helt med föregående talare! //Louise

07 maj, 2009 12:48  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida