head> Livet i prästgården: Mycket fotboll blir det...

2009/04/22

Mycket fotboll blir det...

För tillfället dominerar fotbollsrelaterade inlägg här på bloggen. Det har nog att göra med att den långa vintervilan äntligen är över.
Dagens inlägg handlar om Väröbacka GIF/Norvalla IFs P11-lag. Vi hade träning idag. 98:or och 99:or tränar ju som ni kanske vet i samma lag i år. Vi är tre tränare som ska försöka hålla i det hela - och det går faktiskt ganska bra. Dom springer och skjuter och passar och tacklas och blir sura och gör mål och då blir dom glada! Idag pratade vi om att det är lika viktigt att passa som att göra mål. Den som passar fram till en annan som gör mål får en assist. En assist är lika mycket värd som ett mål. Håller ni med? Pojkarna var inte helt övertygade om detta, men vi får se. När det ena laget gjorde mål så ropade i alla fall målskytten genast:
- Tack för passningen!
Det var ett stort steg framåt.
På fredag är det träningsmatch mot Bua - ett klassiskt derby där man känner både spelare och föräldrar i motståndarlaget. Isak och jag har ju faktiskt tillbringat två säsonger i just Bua IF, så lite koll har vi. Tyvärr kan jag inte vara med - jag ska iväg med ett gäng studenter till Åh på retreat. Men om jag känner sonen rätt så kommer det ett SMS med matchfakta på fredag kväll.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida