head> Livet i prästgården: Hur löser man detta?

2007/02/27

Hur löser man detta?

Hur löser man följande dilemma:
1) En präst tycker att han/hon får i sig för mycket onyttigt och tänker därför att fastan är ett utmärkt tillfälle att minska på sockerintaget.
2) En äldre församlingsbo har förberett sig inför prästens besök i hemmet genom att baka 2 mjuka och 2 hårda sorters kakor. Det är ju, tycker församlingsbon, något extra när prästen kommer på besök.
Tänk dig att du är präst och nu sitter du där vid köksbordet och framför dig står en kaffekopp och ett stort fat med totalt 4 sorters kakor. Klockan är tre på eftermiddagen, du har minst en timmes samtal framför dig...vad gör du? Hur får du 1:an och 2:an att gå ihop?

5 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

stackars dig Gunnar, det är inte ett bra scenario om man vill minska på intaget. Men samtidigt, se det som att du minskar överallt annars men kan faktiskt inte tacka nej till sådan fika. Alltså du förlåter dig själv så kan du ju båda äta kakan och ha den kvar. Om du förstår det bakvända i det. Jag gör det!

/Jenny

27 februari, 2007 21:13  
Blogger Gunnar sa...

Ööhh???

27 februari, 2007 21:50  
Blogger FamiljenWilder sa...

TACKA NEJ! INGET KAN VARA ENKLARE OCH ÄRLIGARE. Om du hellre "ljuger ihop en historia" för att rädda tantens (och ditt eget?) ansikte så gör det.

Men fråga dig:
*Varför skulle tanten respektera ditt beslut att avstå hennes hembakta om du själv inte gör det? *Är tanten en ursäkt för ditt sötsug?

27 februari, 2007 22:10  
Anonymous Anonym sa...

Ät kakorna!

/Jenny

28 februari, 2007 20:22  
Blogger Gunnar sa...

Facit: Jag provade tre av fyra sorter. Bara så ni vet...

28 februari, 2007 22:28  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida